هواشناسی همدان هشدار سطح زرد صادر کرد/کشاورزان مراقب باشند

حسین عابد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر این اساس سرعت باد در برخی نقاط حدود 80 کیلومتر بر ساعت و کاهش دمای صبحگاهی حدود سه درجه سانتیگراد زیر صفر در نقاط مختلف استان پیش بینی می شود.

حسین عابد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر این اساس سرعت باد در برخی نقاط حدود 80 کیلومتر بر ساعت و کاهش دمای صبحگاهی حدود سه درجه سانتیگراد زیر صفر در نقاط مختلف استان پیش بینی می شود.

وی شروع ناپایداری جوی هوا در استان را از صبح جمعه هفته جاری تا صبح جمعه هشتم آبان و نوع و اثر مخاطره جوی را وزش باد شدید، گرد و خاک، کاهش دید افقی، کاهش کیفیت هوا و کاهش محسوس دما و احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری محصولات کشاورزی عنوان کرد.

مدیرکل هواشناسی همدان خاطرنشان کرد: احتمال شکستن درختان کهنسال، شکست نهال ها، سقوط اشیاء از ارتفاع، احتمال خسارت به محصولات کشاورزی باقیمانده بر زمین، خسارت به گلخانه ها، سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست ها و سازه های موقت وجود دارد.

زاهدی همچنین بر عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی، احتیاط در فعالیت کوهنوردی به ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی و تامین وسایل گرمایشی گلخانه ها هشدار داد.

احتمال خسارت به محصولات کشاورزی

وی با تاکید بر اینکه کشاورزان باید نسبت به برداشت سریع محصول خود اقدام کنند؛ گفت: دیم کاران استان با توجه به تاخیر در بارندگی پاییزه و احتمال سرمازدگی بهاره، از کشت زودهنگام گندم و جو خودداری کنند و پایش و مبارزه با آفت بید، بیماری سفیدک سطحی و داخلی چغندرقند را با نظر کارشناسان جهاد کشاورزی در صورت نیاز و در ساعات آرام روز انجام دهند.

مدیرکل هواشناسی همدان ادامه داد: تولیدکنندگان سیب زمینی بذری مثل مزارع مینی تیوبر و بذرهای وارداتی با توجه به کاهش دما و احتمال خطر سرمازدگی، نسبت به انجام تدابیر لازم برای افزایش مقاومت گیاه به سرما و با توجه به پایداری هوا و دمای مناسب برای رشد آفت بید سیب زمینی، نسبت به مبارزه و ردیابی خسارت این آفت در مزارع اقدام کنند.

عابد هشدار داد: با توجه به پیش بینی پایداری هوا و شرایط مناسب برای رشد یونجه و سیب زمینی، کشاورزان می توانند برداشت کشت های تاخیری را تا زمان تکمیل مراحل رشد محصول به تاخیر بیندازند.

وی یادآور شد: آماده سازی زمین و کشت سیر با رعایت تنظیم عمق کاشت مناسب و با توجه به تاخیر بارندگی پاییزه، لازم است حداقل 2 بار آبیاری پاییزه تا اواخر آبان ماه برای جلوگیری از یخ زدگی زمستانه انجام شود.

لزوم محافظت از کندوها و مقاوم سازی سازه های گلخانه ها

مدیرکل هواشناسی همدان بر لزوم سرعت بخشیدن کشاورزان نسبت به برداشت انواع ذرت علوفه ای و دانه ای با توجه به وزش باد طی هفته جاری، مدیریت تنظیم دما و رطوبت در گلخانه ها و سالن های پرورش قارچ، دامداری ها و مرغداری ها، مقاوم سازی و اطمینان از استحکام سازه های گلخانه ها در مقابل وزش باد تاکید کرد.

عابد گفت: باغداران انگور نیز با توجه به مساعد بودن شرایط جوی می توانند نسبت به برداشت محصول و تهیه کشمش در فضای باز و استفاده از چال کود در باغ ها به منظور ایجاد آمادگی در درختان با هدف زمستان گذرانی اقدام کنند.

وی همچنین احتیاط در محلول پاشی و سمپاشی باغات میوه به دلیل وزش باد شدید و لحظه ای طی ساعاتی از هفته جاری، عایق بندی و محافظت از کندوها در مقابل وزش باد شدید طی هفته جاری و انجام هرس و حذف شاخه های خشک و آلوده پس از برداشت محصول باغات قبل از خزان برگ ها و قطع آبیاری باغات میوه جهت خزان طبیعی درختان را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش ایرنا؛ آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوه های مرتفع، رودخانه ها و پستی و بلندی های زیاد به شدت متغیر است و زمستان های سرد، پر برف و باران و تابستان های معتدل دارد.

نظرات

captcha